South Explorer op de Boulevard zuid

Geplaatst op maandag 4 aprilnieuws

South Explorer op de Boulevard Zuid!

Tijdens South Explorer openen culturele hotspots, tijdelijke locaties, galeries, ateliers, kunstwinkels, én etalages van ondernemers tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend aanbod. 

Op zaterdag 9 en zondag 10 april tussen 12:00 en 18:00 wordt er een wandelexpositie/kunstroute georganiseerd waarbij de bezoekers bij verschillende ondernemers diverse kunstexposities kunnen bewonderen! Jij komt toch ook kijken?

Met dank aan Jannie Hommes van de Hommes foundation.

 

Deelnemende ondernemers:

Het Cultuurhuis Groene Hilledijk 242- Binnen expositie

Sharon Husicic/schilderijen op canvas

Sharon, die heel haar leven op Zuid woont, is veel bezig met intuïtief schilderen en heeft een spirituele kijk op het leven. Zij schilderende een Zeemeermin tijdenshet project All you can Art. Er zijn diverse schilderwerken van haar te zien!

 

Brabander Fashion  Groene Hilledijk 252B -etalage-expositie

 Alvin de Brabander/Benjamin

24/7 in the window

Brabander Fashion begon, zoals de naam al doet vermoeden, met fashion. In de loop der jaren is fotografie echter zijn passie geworden. In zijn werk is altijd wel iets van fashion/beauty terug te vinden. Alvin fotografeert portretten maar ookbruiloften en  soms een bedrijfsportret. Zijn motto: werk met mij en ik zorg ervoor dat jij de beste versie van jezelf voor eeuwig vastlegt!

 

Hans Bout Haarmode Groene Hilledijk 249B

Lucienne van Leijen

24/7 in the window

Lucienne van Leijen/Portraits

Lucienne maakt close-up vrouwenportretten, kleurrijk en met een intieme sfeer.Toch hebben de werken ook een enigszins monumentale uitstraling. De portretten worden op klein formaat geschilderd (vaak 20 x 30 cm) met acrylverf en geprint op groot formaat. Bijvoorbeeld op alu-dibond of op canvas. 

 

Café Spot the Looney  Beijerlandselaan 33 a

binnenexpositie

Toos Fakkers 

Toos Fakkers kijkt met een kleurrijke blik naar de wereld en mensen. Het is haar grote passie mensen kleur te geven wat tot uiting komt in haar schilderijen van acryl op canvas.

 

M’lousa Bakery Beijerlandselaan 34

etalageexpositie

Kubra Sert / Zürafa bij de Hef

Kubra Sert, afkomstig uit de Afrikaanderwijk volgde de opleiding art & design.

Ruimtelijke objecten, muurschilderingen, schilderijen, meubels en Illustreren

behoren tot haar oeuvre. Haar inspiratie haalt zij uit haar wereldse omgeving.

 

OTB movement Groene Hilledijk 237 a

binnenexpositie

Menno van Gorp Ultimate state of Flow.

Menno van Gorp is drievoudig wereldkampioen Breakdance, en begon 10 jaargeleden met schilderen na een blessure. Zijn werk typeert zich door contante beweging en improvisatie zoals zijn Breakmoves. Zowel in zijn dans en schilderkunst staan flows transitions concepten en het matchen van bewegingen centraal. In zijn dans is hij in een ultimate State of flow waarin hij eindeloos kan creëren.

 

Rob de Feestmaker Groene Hilledijk 157/159 

etalage expositie

24/7 in the window

Moniek van Esch – Red girl city Trip

Moniek van Esch is een kunstenares geboren in de Afrikaanderwijk nu woonachtig in Vreewijk. Zij verzorgt al tientallen jaren de exposities in café Spot the Loony. Zij is vooral bekend om haar muurschilderingen en heeft onder andere meegewerkt aan het project Kus en Sloop in de Afrikaanderwijk. Ook houd ze zich bezig met drie dimensionaal werk. In de serie Suitcase Stories heeft zij het kunstwerk Red Girl City Trip gemaakt, het is aan de verbeelding van de kijker hoe dit op te vatten en de reis te maken.

 

Royal Roots Corner Beijerlandselaan 204 b

binnenexpositie 

Sundance, Ras Elijah

Sundance is zijn artiestennaam, in een droom kreeg hij ooit door Bob Marley te gaan schilderen, dit doet hij nog steeds. Voor hem en vele anderen blijft hij in leven. Ras Elijah is geboren te Curaçao op 7 juni 1958 waar hij bij de Curaçaose kunst Academie studeerde van 1988 t/m 1991 onder de begeleiding van mr. Rudsel Martinus. Ras Elijah schildert in een “afro style” waarin hij zijn eigen afro roots reflecteert. 

 

Dit evenement is mogelijk gemaakt met de steun van Gemeente Rotterdam, Cultuur Concreet en de Hommes foundation.

http://www.southexplorer.nl

 

De Beijerlandselaan/Groenehilledijk wint de transformatie Award 2021!!!